Konu "Olive" için Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendislik listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Bazı Gıdalarda Doğal Acılığın ve Burukluğun Azaltılma Yöntemleri
(Anadolu Üniversitesi, 2004)Bazı turunçgil meyveleri, trabzonhurması, zeytin, kakao ve şarap gibi çeşitli gıdalarda doğal acılık ve burukluk tüketici beğenisini olumsuz yönde etkileyerek önemli ekonomik problemlere neden olmaktadır. Bunlardan; turuçgil ... -
Zeytin Meyvesinde ve Sızma Zeytin Yağında Bulunan Başlıca Fenoller ve Bunları Etkileyen Bazı Faktörler
(Anadolu Üniversitesi, 2006)Zeytin ve zeytin yağı, Akdeniz ülkelerinin kültürlerinde ve yaşantılarında çok eski yıllardan bu yana önemli yer tutmaktadır. Çok eski yıllarda, bunlar gıda, ilaç ve kültürel obje olarak kullanılmaktaydı. Günümüzde insanlar ...