Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Analysis of escitalopram oxalate by various analytical methods
(Anadolu Üniversitesi, 2017)
Bu tezin temel amacı farmasötik formülasyonlar, ham madde ve biyolojik sıvılar içindeki essitalopram oksalatın (ESC-OX) tayini için yeni analitik yöntemler geliştirmektir. Bu amaçla, ESC-OX’ın altı safsızlıkları yanında ...
İşlenmiş gıdaların lezzetini değiştirmek için kullanılan bazı katkı maddelerinin eşzamanlı analizi
(Anadolu Üniversitesi, 2016)
Değişen yaşam şartları ve gelişen teknolojiye bağlı olarak, gıda ve farmasötik ürünlerde çok çeşitli katkı maddeleri kullanılmaktadır. Özellikle gıda güvenliğine verilen önemin artması ve katkı maddelerinin kullanımındaki ...
P maddesi ve kalsitonin gen-ilişkili peptid'in çeşitli analitik yöntemlerle ölçülmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada sıçan beyin, beyin sapı dokusunda P maddesi ve Kalsitonin gen-ilişkili peptid'in Sıvı Kromatografisi-Tandem Kütle Spektrometrisi ve Enzim Bağlı İmmunosorbent Analiz yöntemiyle analizi gerçekleştirilmiştir. C8 ...
Gıda katkı maddesi olarak kullanılan monosodyum glutamatın çeşitli gıda maddelerinin içindeki miktarının tayini
(Tez (doktora) - Anadolu Üniversitesi, 2018)
Tüm dünyada ve ülkemizde pratik ve kolay tüketilebilen ürünlere talep gün geçtikçe artmaktadır. Bu durum hazır gıda sektörünü, gıda katkı maddelerini ve dolayısıyla lezzet arttırıcı maddeleri kullanmaya sevk etmektedir. ...
Akrilamid'in analitik yöntemler kullanılarak analizi ve gıdalardaki tayini
(Tez (doktora) - Anadolu Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada dönüşümlü voltametri çalışmaları sonucunda akrilamidin indirgenme reaksiyonunun tersinmez ve difüzyon kontrollü olduğunu göstermiştir. Bu amaçla Osteryoung Kare Dalga Voltametrisi yöntemi kullanılarak yürütülen ...