Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Ülkemizde tüketime sunulan tarçın örneklerinin kalite kontrolü ve kumarin analizi
(Anadolu Üniversitesi, 2020)
Tarçın, bazı Cinnamomum Schaeff. (Lauraceae) türlerinin kurutulmuş kabuklarından elde edilen bir drogtur. Dünyanın en eski ve en sık tüketilen baharatları arasındadır. Yüzlerce tarçın çeşidi bilinmesine rağmen yaygın olarak ...
Tanacetum armenum (DC) SCH. BIP. bitkisinin kimyasal kompozisyonu ve biyolojik aktiviteleri
(Anadolu Üniversitesi -Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Bu çalışmada, ülkemizde yetişen Tanacetum armenum (DC) Sch. Bip. bitkisi üzerinde fitokimyasal ve biyolojik aktivite taramaları gerçekleştirilmiştir. Bitkinin uçucu yağı (TAUY), n-hegzanlı, metanollü ve sulu ekstreleri ...
Farklı zamanlarda hasat edilen Salvia sclarea L. bitkisinin biyolojik aktivite çalışmaları
(Anadolu Üniversitesi -Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Tez kapsamında ülkemizde yetişen Salvia sclarea türünün farklı zamanlarda hasat edilmiş toprak üstü kısımlarının hekzan, metanol ve etil asetat ile hazırlanmış ekstreleri maserasyon yöntemiyle hazırlanmıştır. Elde edilen ...