dc.contributor.author | Çallı, İçten Duygu | |
dc.date.accessioned | 2020-11-04T09:13:59Z | |
dc.date.available | 2020-11-04T09:13:59Z | |
dc.date.issued | 2014 | en_US |
dc.identifier.citation | Çallı, İ. D. (2014). Etnik pazarlamada helal kavramının kullanımı “Almanya’da yayınlanan gıda reklamları üzerine bir inceleme”. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 14 (4), 43-55. | en_US |
dc.identifier.issn | 2667-8683 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/25008 | |
dc.description.abstract | İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’ya işgücü
göçüyle artan Müslüman azınlık gruplar, pazarlama
uzmanlarının dikkatini çekmiş ve yeni alt kültür gruplarının aynı zamanda özel hedef kitle gruplarına dönüşebileceği fikri, etnik pazarlama kavramının Avrupa’da
yayılmasına sebep olmuştur. Bu açıdan bakıldığında,
son yıllarda gıda pazarında kendini gösteren helal
ürün hassasiyetinin sadece çoğunluğu Müslüman bireylerden oluşan ülkelerde görülmemesi, Avrupa’da da
yaygınlaşması doğaldır. Etnik pazarlamada kullanılan
dini öğelerden helal kavramının reklamlarda yer almasını inceleyen bu araştırmada, Avrupa’da yaşayan Türk
göçmenleri hedefleyen televizyon reklamlarında helal
ürünü vurgulayan markalar ele alınmıştır. Araştırmanın örneklem grubu için farklı markalardan seçilen
reklam spotları içerik analizi yöntemiyle incelenmiştir.
Helal kavramı görsel ve işitsel açıdan vurgulanırken
hangi kültürel destekleyici unsurlardan yararlanıldığı
da çalışma kapsamında yer almaktadır. | en_US |
dc.description.abstract | The labour migration of Muslim minority groups had
taken the attention of marketing professionals after the
Second World War. Thus, new subcultures turned into
special target audiences and hereby, ethnic marketing
concept disseminated in Europe. From this point of
view, susceptibility to halal food in European markets
has increased recently. In this study, which examines
the usage of halal concept as a religious element in ethnic marketing, television commercials of brands targeting Turkish emigrants in Europe and emphasizing halal products are taken into consideration. The sample
group of this study is made up of advertising spots chosen from different brands. These spots were analyzed
according to case study method. Within the context of
this study cultural elements, which support visual and
auditory elements used in commercials, were also examined while highlighting the concept of halal. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Etnik Pazarlama | en_US |
dc.subject | Din | en_US |
dc.subject | Reklam Çekicilikleri | en_US |
dc.subject | Helal Gıda | en_US |
dc.subject | Ethnic Marketing | en_US |
dc.subject | Religion | en_US |
dc.subject | Advertising Appeals | en_US |
dc.subject | Halal Food | en_US |
dc.title | Etnik pazarlamada helal kavramının kullanımı “Almanya’da yayınlanan gıda reklamları üzerine bir inceleme” | en_US |
dc.title.alternative | Using halal concept in ethnic marketing “an analysis on food commercials broadcasted in Germany” | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | en_US |
dc.contributor.department | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 14 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 43 | en_US |
dc.identifier.endpage | 55 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarı | en_US |