dc.date.accessioned | 2022-01-31T11:36:40Z | |
dc.date.available | 2022-01-31T11:36:40Z | |
dc.date.issued | 2020 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/26556 | |
dc.description.abstract | Yeşil lojistik, çevresel ve sosyal faktörler ile ele alınıp, ürünlerin sürdürülebilir bir şekilde üretilmesi, paketlenmesi, dağıtımı ve depolanmasına yönelik unsurlar olarak ifade edilmektedir. Yeşil lojistik uygulamalarının gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerdeki düzeyi her kesim açısından farkındalık oluşturmada ve maliyet ile rekabet avantajı sağlamanın yanında sürdürülebilirlik için önem arz etmektedir. Bu çalışmada yeşil lojistik uygulamalarına ilişkin kriterler gıda işletmeleri açısından değerlendirilmiştir. Kriterlerin ağırlıklandırılmasında nötrosofik DEMATEL yöntemi kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre yeşil tedarik, yeşil üretim ve malzeme yönetimi, yeşil taşıma, yeşil paketleme ve yeşil yönetim yeşil lojistik uygulamalarını etkileyen kriterler olarak belirlenmiştir. Diğer taraftan yeşil depolama, yeşil tersine lojistik ve yeşil pazarlama ise yeşil lojistik uygulamalarından etkilenen kriterler olarak elde edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Yeşil Lojistik | en_US |
dc.subject | Gıda İşletmeleri | en_US |
dc.subject | Nötrosofik Kümeler | en_US |
dc.subject | Dematel | en_US |
dc.title | Gıda işletmelerinde yeşil lojistik uygulamalarının nötrosofik DEMATEL yöntemi ile analiz edilmesi: Giresun ili Örneği | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi (İŞFAD) | en_US |
dc.contributor.department | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Karamaşa, Çağlar | |