Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Selenyumun İnsan Beslenmesi ve Sağlığı Açısından Önemi
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Bu derlemede, selenyumun yapısal ve biyolojik özellikleri, bazı gıdalardaki içerikleri ile insan sağlığı ve beslenmesi arasındaki ilişkiler tartışılmıştır. Esansiyel iz element olarak bilinen selenyum insan sağlığı ve ...
Minimal İşlem Görmüş Meyve ve Sebze Üretimi ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Tüketiciler tarafından giderek artan bir talep gören minimal işlem görmüş meyve ve sebzeler kabuk soyma, kesme/dilimleme, yıkama ve/veya dezenfekte etme gibi sadece fiziksel işlemler uygulandıktan sonra modifiye atmosferde ...