Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorHazır, Selçuk
dc.contributor.authorKeskin, Nevin
dc.date.accessioned2014-09-08T06:27:52Z
dc.date.available2014-09-08T06:27:52Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.issn13023160
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/587
dc.description.abstractThe antimicrobial effect of honey was evaluated by an in vitro study testing the growth of various Gram-negative and Gram-positive bacteria and a yeast in media containing varying concentrations of honey.The bacteria used were Escherichia coli, Klebsiella pneumonia and Staphylococus aureus find Candida albicans as a yeast.Two honey samples collected from various regions of Turkey were tested for their antimicrobial activity. It was found that the more honey was concentrated the more was the inhibition zone on bacteria but not on the yeast. The possible mechanism of this effect is suggested to be the osmolority of invert sugar which is present naturally in honey.en_US
dc.description.abstractBalın antimikrobial etkisi farklı konsantrasyonlarda bal içeren ortamlarda Gram negatif ve Gram pozitif bakteriler ve bir maya üzerinde in vitro olarak test edilmiştir. Kullanılan bakteriler Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, Staphylococcus aureus ve bir maya olan Candida albicans’ tır. Türkiyenin farklı bölgelerinden elde edilen iki bal örneği antimikrobial aktiviteleri açısından test edilmiştir. Bal konsantrasyonu arttıkça bakteriler üzerinde oluşan inhibisyon zonlarının da arttığı ancak maya ortamında bunun gerçekleşmediği bulunmuştur. Bu etkinin muhtemelen balın doğal yapısında mevcut olan invert şekerin ozmoloritesinden kaynaklandığı düşünülmektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHoneyen_US
dc.subjectAntibacterial Activityen_US
dc.subjectOsmosisen_US
dc.subjectBalen_US
dc.subjectAntibakteriyal Aktiviteen_US
dc.subjectOzmozisen_US
dc.titleInvestigation of Antimicrobial Effect of Honey and the Role of Osmolorityen_US
dc.title.alternativeBalın Antimikrobial Etkisinin İncelenmesi ve Osmoloritenin Rolüen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendisliken_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisizen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster