Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBozan, Berrin
dc.date.accessioned2014-10-01T12:22:24Z
dc.date.available2014-10-01T12:22:24Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.issn13023160
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/609
dc.description.abstractSofralık kırmızı üzüm fenolik bileşiklerinin gıdalarda doğal antioksidan olarak kullanılabilirliğini araştırmak üzere, üzüm çekirdek ve kabukları aseton, etil asetat ve etil alkol ile ekstre edilmiş ve ekstrelerin antioksidan etkileri zeytin yağının peroksit sayısının ölçümüne dayalı lipit peroksidasyonunu inhibisyon metodu ile belirlenmiştir. Çekirdeklerden elde edilen tüm ekstreler ve kabuktan elde edilen aseton ekstresi antioksidan aktivite göstermiştir. Üzüm kabuğunun aseton ekstresinin ve çekirdek alkol ekstresinin antioksidan aktivitelerinin BHT nin antioksidan aktivitesinden çok yüksek olduğu gözlenmiş ve bu ekstrelerin gıdalarda koruyucu olarak kullanılabilecekleri belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractTable red grape skin and seeds were extracted with acetone, ethyl acetate and ethyl alcohol in order to obtain phenolic compounds with a view to their use as food lipid antioxidants, and the antioxidant activities of extracts were evaluated by lipid peroxidation method measuring peroxide values of olive oil. All extracts from grape seed and acetone extract from grape skin showed antioxidant activity. Antioxidant activity of acetone extract from grape skin and ethyl alcohol extract from grape seed was higher than that of BHT, and they might be used for the preservation of food products.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÜzüm Kabuğu ve Çekirdeğien_US
dc.subjectToplam Fenolen_US
dc.subjectAntioksidan Aktiviteen_US
dc.subjectPeroksit Değerien_US
dc.subjectGrape Skin and Seeden_US
dc.subjectTotal Phenolic Compoundsen_US
dc.subjectAntioxidant Activityen_US
dc.subjectPeroxide Valueen_US
dc.titleKırmızı Üzüm Ekstrelerinin Lipid Peroksidasyonunu Önleyici Etkilerien_US
dc.title.alternativeProtective Effect of Red Grape Extracts on Lipid Peroxidationen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendisliken_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisizen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster