dc.contributor.author | Ergun, Bülent | |
dc.contributor.author | Saraçoğlu, Ahmet | |
dc.contributor.author | Şener, Erol | |
dc.contributor.author | Altiokka, Göksel | |
dc.date.accessioned | 2014-11-19T12:12:24Z | |
dc.date.available | 2014-11-19T12:12:24Z | |
dc.date.issued | 2004 | |
dc.identifier.issn | 13023160 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/708 | |
dc.description.abstract | The basic polyphenolic compounds present in several tea samples from Turkish market have been determined using a high performance liquid chromatographic method (HPLC) with diode array detector. Chromatographic separation was performed by delivering the mobile phase, A: acetonitrile: TFA:water (10:0.3:89.7 v/v/v) and B: acetonitrile:water (30:70 v/v) at a flow rate of 1mL/min. A Macherey-Negal C₈ column (150 x 3.00mm, particle size 5 μm) was used for separation. Four basic polyphenolic compounds originated from tea were separated in 17 minutes. The detections were carried out at 278 nm. Twenty tea samples present in Turkish market were analysed with this method and results showed that 2% infusions of all samples contain the basic polyphenols at μg/mL level. | en_US |
dc.description.abstract | Türk pazarındaki çeşitli çay örneklerinde bulunan ana polifenolik bileşikler YBSK yöntemi ile diode array dedektör kullanılarak tayin edilmiştir. Kromatografik ayırım, A: asetonitril: TFA : su (10:0.3:89.7 v/v/v) ve B: asetonitril : su çözeltilerinin karışımından (30:70 v/v) oluşan hareketli fazın 1 mL/dakika akış hızı ile sisteme verilerek sağlanmıştır. Ayırım amacı ile Macherey-Negal C₈ kolon (150 x 3.00mm, partikül büyüklüğü 5μm) kullanılmıştır. Çayda bulunan dört ana polifenolik bileşik 17 dakika içinde ayrılmıştır. Dedeksiyon 278 nm dalga boyunda gerçekleştirilmiştir. Türk pazarında bulunan 20 çay örneği bu yöntem ile analiz edilmiş ve elde edilen sonuçlar tüm çay örneklerinin %2’lik infüzyonlarının, ana polifenolik bileşikleri μg/mL düzeyinde içerdiğini göstermiştir. | en_US |
dc.language.iso | eng | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Tea | en_US |
dc.subject | Polyphenol | en_US |
dc.subject | Determination | en_US |
dc.subject | HPLC | en_US |
dc.subject | Çay | en_US |
dc.subject | Polifenol | en_US |
dc.subject | Miktar Tayini | en_US |
dc.subject | YBSK | en_US |
dc.title | Determination of Basic Polyphenolic Compounds in Some Turkish Tea Samples by Hplc Method | en_US |
dc.title.alternative | Bazı Türk Çay Örneklerindeki Ana Polifenolik Bileşiklerin Ybsk Yöntemi ile Tayini | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendislik | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisiz | en_US |