Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErgun, Bülent
dc.contributor.authorAltıokka, Göksel
dc.contributor.authorAtkoşar, Zeki
dc.date.accessioned2014-11-19T12:16:51Z
dc.date.available2014-11-19T12:16:51Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.issn13023160
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/711
dc.description.abstractAflatoksinler tüm canlı organizmalarda karsinojenite, teratojenite ve mutajeniteye neden olan ve çoğunlukla Aspergillus flavus ve Aspergillus parasiticus tarafından üretilen toksik metabolitlerdir. Bu etkilerinden dolayı besin maddelerindeki tayinleri önem taşımaktadır. Bu derlemede aflatoksin miktar tayinlerine yönelik ve analitik açıdan önemli olan bazı çalışmalar sunulmaktadır.en_US
dc.description.abstractAflatoxins cause carcinogenicity, teratogenicity and mutagenicity in living organism and are produced usually from Aspergillus flavus and Aspergillus paraciticus as toxic metabolite. For this reason its quantitation in food substance is important. In this review some quantitative determination studies which important from point of analytical view are presented.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAflatoksinen_US
dc.subjectAflatoksin Miktar Tayinien_US
dc.subjectBesin Kontaminasyonuen_US
dc.subjectAflatoxinsen_US
dc.subjectQuantitative Determination of Aflatoxinen_US
dc.subjectFood Contaminationen_US
dc.titleAflatoksinler :Tayin Yöntemleri Üzerineen_US
dc.title.alternativeAflatoxins : On the Estimation Methoden_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendisliken_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisizen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster