dc.contributor.author | Ergun, Bülent | |
dc.contributor.author | Altıokka, Göksel | |
dc.contributor.author | Atkoşar, Zeki | |
dc.date.accessioned | 2014-11-19T12:16:51Z | |
dc.date.available | 2014-11-19T12:16:51Z | |
dc.date.issued | 2006 | |
dc.identifier.issn | 13023160 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/711 | |
dc.description.abstract | Aflatoksinler tüm canlı organizmalarda karsinojenite, teratojenite ve mutajeniteye neden olan ve çoğunlukla Aspergillus flavus ve Aspergillus parasiticus tarafından üretilen toksik metabolitlerdir. Bu etkilerinden dolayı besin maddelerindeki tayinleri önem taşımaktadır. Bu derlemede aflatoksin miktar tayinlerine yönelik ve analitik açıdan önemli olan bazı çalışmalar sunulmaktadır. | en_US |
dc.description.abstract | Aflatoxins cause carcinogenicity, teratogenicity and mutagenicity in living organism and are produced usually from Aspergillus flavus and Aspergillus paraciticus as toxic metabolite. For this reason its quantitation in food substance is important. In this review some quantitative determination studies which important from point of analytical view are presented. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Aflatoksin | en_US |
dc.subject | Aflatoksin Miktar Tayini | en_US |
dc.subject | Besin Kontaminasyonu | en_US |
dc.subject | Aflatoxins | en_US |
dc.subject | Quantitative Determination of Aflatoxin | en_US |
dc.subject | Food Contamination | en_US |
dc.title | Aflatoksinler :Tayin Yöntemleri Üzerine | en_US |
dc.title.alternative | Aflatoxins : On the Estimation Method | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendislik | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisiz | en_US |