dc.contributor.advisor | Kırımer, Neşe | |
dc.contributor.author | Beis, Sedat Hakkı | |
dc.date.accessioned | 2016-12-14T10:48:44Z | |
dc.date.available | 2016-12-14T10:48:44Z | |
dc.date.issued | 1990 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/7185 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Farmakognozi Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 99626 | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, yurdumuzda yetiştirilen kırmızıbiberlerden (Capsicum annuum) gıda boyası olarak kullanılabilecek, renk maddele- rince (karotenoidler) zengin bir ürün eldesi amaçlanmıştır. Literatürde mevcut verilerin paralelinde gerçekleştirilen laboratuvar ölçekteki çalışmalar sonucunda %0.81 a ve B karoten ve %17.60 kapsantin ihtiva eden bir ürün elde edilmiştir. Miktar tayini için Yüksek basınçlı sıvı kromatografisi tekniği kullanılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biberler | en_US |
dc.subject | Renk veren maddeler | en_US |
dc.subject | Karotenoitler | en_US |
dc.title | Kırmızıbiber'den gıda boyası eldesi | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | VII, 27 y. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |