Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKırımer, Neşe
dc.contributor.authorBeis, Sedat Hakkı
dc.date.accessioned2016-12-14T10:48:44Z
dc.date.available2016-12-14T10:48:44Z
dc.date.issued1990
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/7185
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Farmakognozi Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 99626en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, yurdumuzda yetiştirilen kırmızıbiberlerden (Capsicum annuum) gıda boyası olarak kullanılabilecek, renk maddele- rince (karotenoidler) zengin bir ürün eldesi amaçlanmıştır. Literatürde mevcut verilerin paralelinde gerçekleştirilen laboratuvar ölçekteki çalışmalar sonucunda %0.81 a ve B karoten ve %17.60 kapsantin ihtiva eden bir ürün elde edilmiştir. Miktar tayini için Yüksek basınçlı sıvı kromatografisi tekniği kullanılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiberleren_US
dc.subjectRenk veren maddeleren_US
dc.subjectKarotenoitleren_US
dc.titleKırmızıbiber'den gıda boyası eldesien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageVII, 27 y.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster