dc.contributor.advisor | Kırımer, Neşe | |
dc.contributor.author | Arslandere, Öznur | |
dc.date.accessioned | 2016-12-14T10:48:44Z | |
dc.date.available | 2016-12-14T10:48:44Z | |
dc.date.issued | 2002 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/7210 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Farmakognozi Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 156008 | en_US |
dc.description.abstract | Halk arasında yaygın olarak kullanılmakta olan yağaltı sularının kontrol ve standardizasyonu için yapılmış olan araştırma sayısı yok denecek kadar azdır. Bu konudaki eksikliği kısmen giderebilmek için yurdumuzda ticari potansiyeli yüksek olan gülsuyu ve kekiksuyu yanında Anethum graveolens, Foeniculum vulgare, Melissa officinalis, Mentha piperita, Mentha spicata, Pimpinella anisum, Rosmarinus officinalis ve Salvia fruticosa'nın su distilasyonu ile uçucu yağ ve yağaltı suları elde edilmiştir. Yağaltı sularının sıvı-sıvı (hekzan ve kloroform) ekstraksiyonu, daldırmalı-katı faz mikro ekstraksiyonu (D-KFME) ve tepeboşluğu-katı faz mikro ekstraksiyonu (TB-KFME) yapılmış, uçucu yağlar ile birlikte Gaz Kromatografisi/Kütle Spektrometresi (GC/MS) analizleri gerçekleştirilmiştir. Yağaltı sularının bileşimlerinin belirlenmesi için en uygun yöntem olarak tepeboşluğu-katı faz mikro ekstraksiyonu (TB-KFME)+Gaz Kromatografisi/Kütle Spektrometresi (GC/MS) önerilmektedir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Aromatik bitkiler | en_US |
dc.subject | Uçucu yağlar | en_US |
dc.subject | Damıtık su | en_US |
dc.title | Yağaltı sularının kimyasal bileşimi | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | [IX], 64 y. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |