Konu "Laktik asit bakterileri" için Fen Bilimleri Enstitüsü listeleme
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
-
Çeşitli laktik asit bakterilerinin Caco-2 hücreleri üzerine sitotoksik etkileri
(Anadolu Üniversitesi, 2011)Son yıllarda yoğun araştırmaların odağında, işlevsel gıdanın bir örneği olan probiyotikler bulunmaktadır. Probiyotikler, bağırsak mikrobiyal dengesinin düzenlenmesiyle konakçıyı yararlı bir şekilde etkileyen canlı mikrobiyal ... -
Et ve et ürünlerinden laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve bunların antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2007)Gıda endüstrisinde fermantasyon proseslerinde renk, koku, aroma gibi özelliklerin oluşumu için starter kültür olarak kullanılan laktik asit bakterileri aynı zamanda antimikrobiyal aktiviteye de sahiptirler. Bu çalışmada 8 ... -
Fermente ürünlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin izolasyonu, tanımlanması ve antimikrobiyal aktivitelerinin araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2004)Laktik asit bakterileri (LAB) doğada oldukça yaygın bir şekilde yer almaktadırlar. Laktik asit bakterileri sebze, zeytin, şarap, süt ve etlerin fermentasyonundaki başlıca sorumlulardır. Koruyucu etkilerinden dolayı çoğu ... -
Laktik asit bakterilerilerinden elde edilen ekzopolisakkaritlerin (EPS) memeli kültür hücrelerinde biyolojik aktivitesinin incelenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2013)Laktik asit bakterileri (LAB) sağlığa yararlı mikroorganizmalardır. LAB’den elde edilen ekzopolisakkaritlerin (EPS) anti-tümoral, antioksidan, bağışıklık sistemini destekleyici ve kolesterol düşürücü özellikleri bulunmaktadır. ... -
Laktik asit bakterilerinin tannaz üretim yeteneklerinin araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, daha önceki çalışmalarda fermente ürünlerden izole edilen 49 izolatın saflaştırması yapılmış ve seçilen bu izolatlann ribeprinter sistem ile tanımlamalan yapılmıştır. Spektrofotometrik ve görsel okuma metodu ... -
Meyve sularında patulin oluşumunun araştırılması ve patulinin laktik asit bakterileri ile detoksifikasyonu
(Anadolu Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada ülkemizde üretilen ve Eskişehir piyasasında tüketime sunulan elma suları ve karışık meyve sularının başlıca kontaminantıolan patulinseviyeleri HPLC-UV yöntemiyle saptanmışve çeşitli laktik asit bakterileri ... -
Süt ve süt ürünlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin ekzopolisakkarit üretim yeteneklerinin araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2014)Laktik asit bakterileri (LAB); gram-pozitif, fakültatif anaerob, katalaz negatif, hareketsiz, sitokromdan yoksun ve spor oluşturmayan bakterilerdir. Planlanan çalışmada süt ve süt ürünlerinden izole edilen 163 LAB’ sinin ... -
Vajenden probiyotik bakterilerin izolasyonu ve bunların antikanserojen etkisinin araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2016)İnsan mikrobiyomu, insan vücudunda kolonize olan trilyonlarca mikroorganizmadan oluşmuştur. Farklı mikrobiyal topluluklar vajina, ağız, deri, gastrointestinal bölge, burun, üretra ve vücudun diğer bölgelerinde yerleşim ...