Konu "Çömlekçilik" için Yüksek Lisans listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Ege bölgesindeki bazı çömlek üretim yerlerinde çömlekçiliğimiz
(Anadolu Üniversitesi, 1992)Tarihsel gelişimi süreci içinde toplumlar, yaşam ve düşünce biçimlerine göre dinsel, kültürel, ekonomik ve politik yönlerini ortaya koyan bir kimlik elde ederler. Bu kimlik, o toplumun yaşamakta olduğu coğrafyayla birleştiğinde ... -
İlkel Kınık fırını uygulaması ve çağdaş formların pişirilmesi
(Anadolu Üniversitesi, 1993)Bu araştırmada Seramik ve Çömlekçilik tanımlanarak sınıflan- dırılmış çömlekçiliğin tarihçesini, üretim yöntemlerine ve ilkel fı- rınlara kısaca değinildikten sonra Kınık Köyü'nde yapılmakta olan çöm- lekçilik, üretimde ...