Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Kağıt endüstrisi atık suyunun elektrokoagülasyon yöntemi ile arıtımı
(Anadolu Üniversitesi, 2015)
Bu çalışmada kağıt endüstrisi atıksuyunun elektrokoagülasyon yöntemi ile direk deşarj edilebilir kaliteye kadar arıtılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda deneysel çalışmalar üç farklı bölümde yürütülmüştür. Birinci ...
Model süt endüstrisi atıksuyunun elektrokimyasal yöntemlerle arıtılması
(Anadolu Üniversitesi, 2013)
Süt endüstrisinden kaynaklanan atıksuların karakterizasyonu Biyolojik Oksijen İhtiyacı (BOİ) ve Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) ile belirlenir. Süt atıksuyunda proteinler, karbonhidratlar ve yağlar gibi kirleticiler bulunur. ...
Zeytinyağı endüstrisi atık sularının elektrokimyasal arıtımı
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Zeytinyağı üretimi sırasında ortaya çıkan genel Zeytinyağı atıksuyu (karasu), organik maddeler, askıda katı maddeler, zehirli fenolik maddeler, yağ ve gres içermektedir. Bu tür bir atıksuyun akarsu, kanalizasyon sistemi ...
Peynir altı suyunun elektrokoagülasyon yöntemi ile arıtımı
(Anadolu Üniversitesi, 2011)
Peynir altı suyu, süt endüstrisinin bir yan ürünüdür. Peynir yapımında, sütteki kazeinin çöktürülüp ayrılmasından sonra kalan, sarı-yeşil renkli sıvı peynir altı suyudur. Başlıca bileşenleri, laktoz(44-52 g/L), protein(6-9 ...
Elektrokoagülasyon yöntemi kullanılarak tekstil atıksularının arıtımı
(Anadolu Üniversitesi, 2011)
Bu çalışmada, elektrokoagülasyon (EC) yöntemi ile kesikli geri döngülü akış şartlarında ve boru tipi demir reaktör kullanılarak tekstil atık sularından organik madde ve boyar madde giderimi amaçlanmıştır. Deneysel çalışmalarda ...