Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Daha az enerji ile yumuşak porselen üretiminin incelenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2012)
Daha az enerji ile yumuşak porselen üretiminin sağlanması için, kuvars ve ortoklas tane boyutunun bünye pişirim sıcaklığı ve teknik özelliklerine olan etkisi, aktöriyel deneysel tasarım metodu kullanılarak incelenmiştir. ...
Seramik sağlık gereçlerinde pişirim sıcaklıklarının ve sürelerinin azaltılması
(Anadolu Üniversitesi, 2012)
Bu tezde, seramik sağlık gereçleri bünyelerinde pişirim sıcaklıklarının düşürülmesi için kimyasal kompozisyon farklılıklarının sinterleme davranışları üzerine etkisi çalışılmıştır. Öncelikle seramik bünyedeki, müllit, ...
Monoporoz (monoporosa) duvar karolarının pişirim koşullarının geliştirilmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2011)
Duvar karoları, genellikle iç cephe uygulamalarında tercih edilen, tek veya çift pişirim ile üretilen, yüksek poroziteye ve dolayısı ile yüksek su emmeye sahip, estetik özellikleri yüksek ürünlerdir. Monoporoz duvar karoları ...