Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGüllü, Kenan
dc.contributor.authorAtasoy, Burak
dc.date.accessioned2021-04-19T08:35:33Z
dc.date.available2021-04-19T08:35:33Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.citationGüllü, K, Atasoy, B. (2019). Gastronomi turistlerinin motivasyon faktörlerinin incelenmesi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 19 (4), 269-280.en_US
dc.identifier.issn2667-8683
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/25803
dc.description.abstractTurist davranışlarını anlamak dolayısıyla hangi gerekçeler doğrultusunda turistlerin seyahat ve tatil yeri tercihinde bulunduğunu bilmek şüphesiz turizm bölgeleri ve turizm işletmelerinin ilgi duydukları bir konudur. Ancak uzun yıllardır alanyazında seyahat motivasyonu üzerine sayısız çalışma gerçekleştirilmesine rağmen gastronomi turizminin yeterince dikkate alınmadığı söylenebilir. Bu kapsamda çalışmanın amacı, gastronomi turistlerinin destinasyon tercihi ile gastronomik motivasyonları arasında ilişkinin incelenmesidir. Araştırma verileri 401 yabancı katılımcıdan kolayda örneklem ile bırak ve topla tekniğinden yararlanılarak toplanmıştır. Araştırma kapsamında alanyazın incelemesi sonucu derlenen anket ölçeğine açıklayıcı faktör analizi ve verilere korelasyon analizi uygulanmıştır. Bulgular, yabancı turistlerin gastronomik motivasyonlarının seyahat kararı alırken dikkate alındığını göstermektedir.en_US
dc.description.abstractTo understand tourist behaviors and to know which reasons tourists prefer to travel and holiday destination is undoubtedly an issue of interest for tourism regions and tourism enterprises. However, despite numerous studies on travel motivation in the literature for many years, it can be said that gastronomy tourism has not been taken into consideration adequately. The aim of this study is to investigate the relationship between destination preferences and gastronomic motivations of gastronomic tourists. The research data were collected from 401 foreign participants with the help of drop-and-drop technique. In the scope of the research, explanatory factor analysis and correlation analysis were applied to the questionnaire scale compiled as a result of literature review. The findings show that gastronomic motivations of foreign tourists are taken into consideration when making a travel decision.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectYiyecek-İçecek Turizmien_US
dc.subjectİtme ve Çekme Faktörlerien_US
dc.subjectSeyahat Motivasyonuen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectFood and Beverage Tourismen_US
dc.subjectPush and Pull Factorsen_US
dc.subjectTravel Motivationen_US
dc.titleGastronomi turistlerinin motivasyon faktörlerinin incelenmesien_US
dc.title.alternativeInvestigation of motivation factors of gastronomy touristsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.contributor.departmentAnadolu Üniversitesien_US
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage269en_US
dc.identifier.endpage280en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster