dc.contributor.advisor | Aygün, Saadettin, 1954- | |
dc.contributor.author | Özen, Ayşegül | |
dc.date.accessioned | 2016-08-15T11:39:14Z | |
dc.date.available | 2016-08-15T11:39:14Z | |
dc.date.issued | 1992 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/3577 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 12465 | en_US |
dc.description.abstract | Tarihsel gelişimi süreci içinde toplumlar, yaşam ve düşünce biçimlerine göre dinsel, kültürel, ekonomik ve politik yönlerini ortaya koyan bir kimlik elde ederler. Bu kimlik, o toplumun yaşamakta olduğu coğrafyayla birleştiğinde farklı sanatlar oluşur. Yüksek kültürlerin gelişme sahası olan bölgelerde, su ve değişik cins topraklardan çamur haline getirilmiş malzemeyle yapılan çömlekler, halk sanatlarının ilk ürünleri kabul edilebilir ve insanoğlunun duyuş ile zekasının başlangıç noktası olarak da düşünülebilir. Ancak yaşamın ve endüstrinin hızlanmasıyla ortaya çıkan toplum atmosferi içinde halk sanatları yok olup gitmektedir. Bu çalışma aracılığıyla; aynı tehlikeyi yaşayan çömlekçiliğimizin tarihi gelişimine değinilmiş, Ege Bölgesi örneğinden hareketle bazı yerleşim alanlarındaki çömlekçiliğin son durumları ortaya konulmak ve belli öneriler getirilmek istenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Çömlekçilik | en_US |
dc.title | Ege bölgesindeki bazı çömlek üretim yerlerinde çömlekçiliğimiz | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Eğitim Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | V, 38 y. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |