dc.contributor.advisor | Kıvanç, Merih | |
dc.contributor.author | Tuncer, Münir | |
dc.date.accessioned | 2015-01-29T14:41:37Z | |
dc.date.available | 2015-01-29T14:41:37Z | |
dc.date.issued | 1992 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/4430 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 15686 | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, bazı küf mantarları ile kontamine olmuş besinlerin kullanım amaçları göz önünde tutularak; aflatoksinler, okratoksinler, sitrinin ve patulinin biyosentezi, izolasyonu, canlılar üzerine etki- leri ve kontrol yöntemleri incelenmiştir. Günümüze kadar yapılan çalışmalar aflatoksinler üzerinde yoğunluk kazanmaktadır. Bu nedenle aflatoksinler hakkında edinilen bilgiler di- ğer mikotoksinlere oranla daha kapsamlıdır. Diğer mikotoksinler hak- kında da detaylı bilgilerin elde edilebilmesi için bu konuda yapılacak çalışmalara ihtiyaç vardır. Özellikle ülkemizde küflü yiyeceklerle besleme alışkanlığını ortadan kaldırmak, ancak bu mikotoksinlerin za- rarlarının belirlenmesi ile olacaktır. Bu da bu konuda yapılacak ça- lışmaların gerekliliğini ortaya koymaktadır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Mikotoksinler | en_US |
dc.title | Besinlerde bulunan bazı mikotoksinlerin biyosentezi, analizi, organizmalar üzerine etkileri ve kontrol yöntemleri | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | XI, 108 y. : resim. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |