Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKıvanç, Merih
dc.contributor.authorKunduhoğlu, Buket
dc.date.accessioned2015-01-29T15:12:13Z
dc.date.available2015-01-29T15:12:13Z
dc.date.issued1992
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4433
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 17741en_US
dc.description.abstractBu araştırmada Eskişehir'de halkın tüketimine sunulan kıymaların bakteriyolojik içeriğini ve halk sağlığına uygunluğunu belirlemek ay- rıca ülkemiz şartlarına uygun olarak hazırlanacak standartlara kaynak olabilecek veriler elde etmek amacıyla yürütülmüştür. Kıyma örnekleri şehrin sosyo-ekonomik yönden farklılık gösteren 10 bölgesinde Mayıs 1991-Ocak 1992 tarihleri arasında tesadüfi olarak seçilen kasaplardan alınmıştır. Toplam 90 adet kıyma örneği alınarak total aerobik bakteri sayısı (TABS), psikrofilik bakteri, koliform, E. coli, B. cereus, S. aureus, C. perfiringens, fekal Streptecoccus, maya ve küf sayıları ile Salmonella-Shigella bakterileri yönünden incelenmiştir. Sonuç olarak, Eskişehir'de 10 değişik bölgeden alınan kıyma ör- neklerinin bakteriyolojik açıdan potansiyel bir tehlikenin varlığı belirlenmiştir. Buna göre ülkemiz koşullarına uygun bakteriyolojik standartların belirlenerek, en kısa zamanda uygulamaya konulması ve bunun takibi için gerekli önlemlerin alınması zorunluluğu ortaya çık- mıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKıyma -- Bakteriyolojien_US
dc.titleEskişehir'de halkın tüketimine sunulan kıymaların bakteriyolojik analizien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageX, 72 y. : resim.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster