dc.contributor.advisor | Kıvanç, Merih | |
dc.contributor.author | Kunduhoğlu, Buket | |
dc.date.accessioned | 2015-01-29T15:12:13Z | |
dc.date.available | 2015-01-29T15:12:13Z | |
dc.date.issued | 1992 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/4433 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 17741 | en_US |
dc.description.abstract | Bu araştırmada Eskişehir'de halkın tüketimine sunulan kıymaların bakteriyolojik içeriğini ve halk sağlığına uygunluğunu belirlemek ay- rıca ülkemiz şartlarına uygun olarak hazırlanacak standartlara kaynak olabilecek veriler elde etmek amacıyla yürütülmüştür. Kıyma örnekleri şehrin sosyo-ekonomik yönden farklılık gösteren 10 bölgesinde Mayıs 1991-Ocak 1992 tarihleri arasında tesadüfi olarak seçilen kasaplardan alınmıştır. Toplam 90 adet kıyma örneği alınarak total aerobik bakteri sayısı (TABS), psikrofilik bakteri, koliform, E. coli, B. cereus, S. aureus, C. perfiringens, fekal Streptecoccus, maya ve küf sayıları ile Salmonella-Shigella bakterileri yönünden incelenmiştir. Sonuç olarak, Eskişehir'de 10 değişik bölgeden alınan kıyma ör- neklerinin bakteriyolojik açıdan potansiyel bir tehlikenin varlığı belirlenmiştir. Buna göre ülkemiz koşullarına uygun bakteriyolojik standartların belirlenerek, en kısa zamanda uygulamaya konulması ve bunun takibi için gerekli önlemlerin alınması zorunluluğu ortaya çık- mıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kıyma -- Bakteriyoloji | en_US |
dc.title | Eskişehir'de halkın tüketimine sunulan kıymaların bakteriyolojik analizi | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | X, 72 y. : resim. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |