Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorYücel, Ersin
dc.contributor.authorUnay, Nazan
dc.date.accessioned2015-02-09T10:08:59Z
dc.date.available2015-02-09T10:08:59Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4465
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 156145en_US
dc.description.abstractBu çalışmada Eskişehir'in Çifteler ilçesinde gıda olarak tüketilen ancak kültürü yapılmayan yabani bitkiler ile bunların besin öğesi değerleri incelenmiştir. Tesadüfi olarak seçilen aileler üzerinde uygulanan anketlere göre, bölge halkının %58'inin yabani bitkileri yiyecek olarak tükettikleri saptanmıştır. Bölgede tüketilen 10 familyaya ait 18 bitki taksonunun başta yemek olmak üzere, salata, börek iç malzemesi, kaynatıp suyunu içerek ve herhangi bir işlem yapmadan doğrudan yenildikleri tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYenebilir bitkileren_US
dc.subjectBeslenmeen_US
dc.titleÇifteler (Eskişehir) ilçesinde tüketilen yabani bitkiler ile bunların besin ögesi değerlerinin saptanmasıen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage[VI], 78 y. : resim.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster