dc.contributor.advisor | Güven, Kıymet | |
dc.contributor.author | Çekiç, Yasemin | |
dc.date.accessioned | 2015-02-25T14:39:44Z | |
dc.date.available | 2015-02-25T14:39:44Z | |
dc.date.issued | 2001 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/4474 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 156346 | en_US |
dc.description.abstract | Bacillus cereus gıda zehirlenmelerine neden olur. Süt ve süt ürünlerinde kesilme ve ekşimsi krema oluşumu ile bozulmalara yol açar, ayrıca diareye ve kusmaya neden olan iki farklı tipte toksin üretir. Bu çalışmada, Eskişehir'de çeşitli yerlerden dondurma, çiğ süt, pastörize süt ve peynir örnekleri toplanmıştır. Bu örneklerdeki toplam bakteri, toplam bakteri sporu, Bacillus cereus vejetatif hücre ve Bacillus cereus sporlarının sayımı MYP agar kullanılarak yapılmıştır. Bacillus cereus toplam proteinlerinin analizi için SDS-PAGE yöntemi geliştirilmiştir. Test edilen örneklerin hiçbirinin gıda zehirlenmesine neden olacak seviyede Bacillus cereus içermediği gözlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gıda maddeleri -- Zehirlenme | en_US |
dc.subject | Bacillus cereus | en_US |
dc.title | Çeşitli gıdalarda bacillus cereus kontaminasyonunun araştırılması | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | [VIII], 65 y. : resim. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |