Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorGüven, Kıymet
dc.contributor.authorÇekiç, Yasemin
dc.date.accessioned2015-02-25T14:39:44Z
dc.date.available2015-02-25T14:39:44Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4474
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 156346en_US
dc.description.abstractBacillus cereus gıda zehirlenmelerine neden olur. Süt ve süt ürünlerinde kesilme ve ekşimsi krema oluşumu ile bozulmalara yol açar, ayrıca diareye ve kusmaya neden olan iki farklı tipte toksin üretir. Bu çalışmada, Eskişehir'de çeşitli yerlerden dondurma, çiğ süt, pastörize süt ve peynir örnekleri toplanmıştır. Bu örneklerdeki toplam bakteri, toplam bakteri sporu, Bacillus cereus vejetatif hücre ve Bacillus cereus sporlarının sayımı MYP agar kullanılarak yapılmıştır. Bacillus cereus toplam proteinlerinin analizi için SDS-PAGE yöntemi geliştirilmiştir. Test edilen örneklerin hiçbirinin gıda zehirlenmesine neden olacak seviyede Bacillus cereus içermediği gözlenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda maddeleri -- Zehirlenmeen_US
dc.subjectBacillus cereusen_US
dc.titleÇeşitli gıdalarda bacillus cereus kontaminasyonunun araştırılmasıen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage[VIII], 65 y. : resim.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster