dc.contributor.advisor | Kılıç, A. Yavuz | |
dc.contributor.author | Tülüoğlu, Ayça | |
dc.date.accessioned | 2015-02-09T14:37:04Z | |
dc.date.available | 2015-02-09T14:37:04Z | |
dc.date.issued | 2002 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/4484 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 164575 | en_US |
dc.description.abstract | Yüksek protein içeriğine sahip olduğu bilinen Musca domestica (L.) larvaları çeşitli hayvan yemlerinde protein kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada Musca domestica (L.)'nın farklı besin ortamlarında yetiştirilen larvalarının protein oranlarının değişip değişmeyeceği araştırılmıştır. %50 ve %25 oranlarında yumurta, kuru fasulye, patatesli besin ortamlarında yetiştirilen larvalardan oluşan deney gruplarının kontrol grubuna göre önemli bir fark göstermediği bulunmuştur (P›0,05). Deney grupları kendi aralarında karşılaştırıldıklarında ise %50 kuru fasulyeli besin ortamında yetiştirilen larvaların %50 yumurtalı besin ortamında yetiştirilen larvalardan daha fazla protein içerdiği görülmüştür (P‹0,05). Ayrıca bu iki grubun diğer gruplardan daha hızlı bir gelişim gösterdiği gözlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ev sinekleri | en_US |
dc.title | Musca domestica (L.) (insecta:diptera) larvalarında farklı besin ortamlarına göre protein oranlarının araştırılması | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | VI, 52 y. : resim. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |