Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKılıç, A. Yavuz
dc.contributor.authorTülüoğlu, Ayça
dc.date.accessioned2015-02-09T14:37:04Z
dc.date.available2015-02-09T14:37:04Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4484
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 164575en_US
dc.description.abstractYüksek protein içeriğine sahip olduğu bilinen Musca domestica (L.) larvaları çeşitli hayvan yemlerinde protein kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada Musca domestica (L.)'nın farklı besin ortamlarında yetiştirilen larvalarının protein oranlarının değişip değişmeyeceği araştırılmıştır. %50 ve %25 oranlarında yumurta, kuru fasulye, patatesli besin ortamlarında yetiştirilen larvalardan oluşan deney gruplarının kontrol grubuna göre önemli bir fark göstermediği bulunmuştur (P›0,05). Deney grupları kendi aralarında karşılaştırıldıklarında ise %50 kuru fasulyeli besin ortamında yetiştirilen larvaların %50 yumurtalı besin ortamında yetiştirilen larvalardan daha fazla protein içerdiği görülmüştür (P‹0,05). Ayrıca bu iki grubun diğer gruplardan daha hızlı bir gelişim gösterdiği gözlenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEv sineklerien_US
dc.titleMusca domestica (L.) (insecta:diptera) larvalarında farklı besin ortamlarına göre protein oranlarının araştırılmasıen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageVI, 52 y. : resim.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster