dc.contributor.advisor | Ekmekçi, Banu Aytül | |
dc.contributor.author | Düzer, Esen | |
dc.date.accessioned | 2010-11-26T14:57:27Z | |
dc.date.available | 2010-11-26T14:57:27Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/4582 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 181766 | en_US |
dc.description.abstract | Bu yüksek lisans çalışmamızda farklı konsantrasyonlardaki NaCl’ün O.onites ve O.majorana’nın gelişimi üzerinde oluşturduğu stres meristem kültürü tekniği kullanılarak incelenmiştir. % 0.01, % 0.02, % 0.03 gr konsantrasyonlarındaki NaCl’ ün bitkiler üzerinde gelişimi yavaşlattığı saptanmıştır. % 0.01 gr NaCl içeren besiyerlerinde kök ve yaprak uzunlukları artarken O.onites ve O.majorana’nın tuz stresine karşı toleranslı olduğu ve ortamda bulunan değişik konsantrasyonlardaki tuzun bitkilerin gelişimini yavaşlattığı fakat tamamen durdurmadığı bulunmuştur. O.majorana’da normal MS, % 0.02 ve % 0.03 gr tuz içeren besiyerlerinde klorofil ve karotenoid miktarları tayin edilmiştir. Tuz içeriği arttıkça klorofil-a ve klorofil-b miktarlarında azalma, karotenoid miktarında artış görülmüştür. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kekik | en_US |
dc.subject | Meristem kültürü | en_US |
dc.subject | Bitkiler -- Stresin etkisi | en_US |
dc.title | Origanum onites ve Origanum majorana bitkileri ile meristem kültürü kullanılarak stres fizyolojisi çalışması | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | VIII, 44 y. : resim + 1 CD-ROM. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |