dc.contributor.advisor | Bozan, Berrin | |
dc.contributor.author | Yılmaz, Ufuk | |
dc.date.accessioned | 2015-10-15T16:57:21Z | |
dc.date.available | 2015-10-15T16:57:21Z | |
dc.date.issued | 2005 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/5817 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 340154 | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada defne meyvelerinin kabuk ve meyve içi kısımlarından su, etilasetat, etanol/su ve aseton/su gibi çeşitli çözücü/çözücü karışımları ile antioksidan maddelerce zengin ekstreler ekstre edilmiş ve antioksidan kapasiteleri Ransimat, beta-karoten-linoleik asit model sistemi ve DPPH radikali ile serbest radikal süpürücü aktivite testleri ile belirlenmiştir. Aktif ekstrelerin toplam fenolik madde miktarları Folin-Ciocaltaeu uv-vis spektrofotometrik metot ile tayin edilmiş, fenolik asit ve Flavonoit grupları ise YBSK-DAD analizleri ile belirlenmiştir. Kullanılan antioksidan aktivite test yöntemlerine göre tüm ekstreler antioksidan aktivite göstermiş olmalarına rağmen, Sinnamik asit türevIerince zengin meyve içi ekstrelerinin lipid peroksidasyonunu inhibe edici etkilerinin, sentetik antioksidan olarak test edilen BHT ile kıyaslanabilir derecede olduğu görülmüştür. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Defne | en_US |
dc.subject | Antioksidanlar | en_US |
dc.title | Defne ağacı (Laurus nobilis L.) meyvelerinin antioksidan aktivitesinin belirlenmesi | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | XI, 77 y. : resim + 1 CD-ROM. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |