Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBozan, Berrin
dc.contributor.authorYılmaz, Ufuk
dc.date.accessioned2015-10-15T16:57:21Z
dc.date.available2015-10-15T16:57:21Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/5817
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 340154en_US
dc.description.abstractBu çalışmada defne meyvelerinin kabuk ve meyve içi kısımlarından su, etilasetat, etanol/su ve aseton/su gibi çeşitli çözücü/çözücü karışımları ile antioksidan maddelerce zengin ekstreler ekstre edilmiş ve antioksidan kapasiteleri Ransimat, beta-karoten-linoleik asit model sistemi ve DPPH radikali ile serbest radikal süpürücü aktivite testleri ile belirlenmiştir. Aktif ekstrelerin toplam fenolik madde miktarları Folin-Ciocaltaeu uv-vis spektrofotometrik metot ile tayin edilmiş, fenolik asit ve Flavonoit grupları ise YBSK-DAD analizleri ile belirlenmiştir. Kullanılan antioksidan aktivite test yöntemlerine göre tüm ekstreler antioksidan aktivite göstermiş olmalarına rağmen, Sinnamik asit türevIerince zengin meyve içi ekstrelerinin lipid peroksidasyonunu inhibe edici etkilerinin, sentetik antioksidan olarak test edilen BHT ile kıyaslanabilir derecede olduğu görülmüştür.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDefneen_US
dc.subjectAntioksidanlaren_US
dc.titleDefne ağacı (Laurus nobilis L.) meyvelerinin antioksidan aktivitesinin belirlenmesien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageXI, 77 y. : resim + 1 CD-ROM.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster