Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBozan, Berrin
dc.contributor.authorÖzcan, Derya
dc.date.accessioned2015-10-12T11:34:11Z
dc.date.available2015-10-12T11:34:11Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/5829
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 545811en_US
dc.description.abstractBu çalışmada üzüm çekirdeğinden polifenolik bileşenlerin adsorpsiyon yöntemi ile izolasyonu amaçlanmış ve bu prosesin optimizasyonu için sıcaklık, başlangıç konsantrasyonu, adsorban tipi, zaman ve akış hızı faktörleri incelenmiştir. Kesikli adsorpsiyonda ile polifenollerin saflaştırılmasında üç farklı adsorban (XAD-7, XAD-16 ve aktif karbon) arasında XAD-7 en etkin adsorban olarak bulunmuştur. Langmuir ve Freundlich denge izotermleri uygulanarak adsorpsiyon işlemini açıklayan uygun model bulunmuştur. Adsorpsiyon parametrelerinin etkileri, cevap yüzey yöntemi ile incelenmiş ve ikinci derece model eşitliği geliştirilmiştir. Son olarak çalışmada adsorpsiyon kinetiği ve termodinamiği incelenmiştir. Sözde birinci mertebe ve sözde ikinci mertebe kinetik modelleri debneysel verilere uygulanarak hız sabitleri bulunmuştur. Adsorpsiyon sözde 2. mertebe kinetik modele uymuştur.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAdsorpsiyonen_US
dc.subjectFenolleren_US
dc.titleÜzüm çekirdeği ekstresinden flavan 3-Ol bileşiklerinin adsorpsiyon prosesi ile saflaştırılması ve proses optimizasyonuen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageXI, 78 y. : resim + 1 CD-ROM.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster