Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBozan, Berrin
dc.contributor.authorTosun, Göksel
dc.date.accessioned2010-04-07T11:28:36Z
dc.date.available2010-04-07T11:28:36Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/5836
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 190183en_US
dc.description.abstractBu çalısmada, üzüm çekirdeğinde (Vitis vifinera L.) bulunan fenolik bilesiklerin ekstraksiyonu üzerine sıcaklık, parçacık boyutu ve sıvı/katı oranının etkisi incelenmis ve cevap yüzey yöntemi kullanılarak ekstraksiyon sartlarının optimizasyonu gerçeklestirilmistir. Fick’in ikinci yasasının analitik çözümünden yararlanılarak, çekirdek içinde fenolik bilesiklerin etkin difüzyon katsayıları (De) ve kütle transfer katsayıları (KL) hesaplanmıstır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEkstraksiyon (Kimya)en_US
dc.subjectKütle transferien_US
dc.subjectFenolleren_US
dc.titleÜzüm çekirdeğinden monomerik flavan-3-Ol bileşiklerinin ekstraksiyonunun optimizasyonu ve kütle transfer parametrelerinin incelenmesien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageXII, 88 y. : resim + 1 CD-ROM.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster