Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorTunçel, Muzaffer
dc.contributor.authorTanrıverdi, Hülya
dc.date.accessioned2014-05-15T14:23:20Z
dc.date.available2014-05-15T14:23:20Z
dc.date.issued1989
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/7182
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Farmakognozi Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 99507en_US
dc.description.abstractBu çalışmada; Hatay ve Silifke yöresinden sağlanan defne mey- vasının, bütün meyva, perikarp ve çekirdeği üzerinde laboratuvar ölçekte Soxhlet ve kaynatmalı ekstraksiyonlar uygulanmış, ekstraksi- yon şeklinin, ekstraksiyon süresinin ve çözücünün, ekstraksiyon veri- mine etkisi incelenmiştir. Gerçekleştirilen ekstraksiyonlarda, n-hekzan:n-heptan (1:1) karışımının çözücü olarak kullanıldığı iki aşamalı ekstraksiyonun, 1/2+1/2 katı/çözücü oranının ve 90+90 dakika ekstraksiyon süresinin, defne meyvasının çeşitli kısımlarından sabit yağ eldesi için uygun olabileceği saptanmıştır. Hatay ve Silifke defne meyvasının, bütün meyva, perikarp ve çekirdeğinden elde edilen sabit yağların kaliteleri analitik yöntem- lerle incelenmiş, sabit yağların yağ asitleri bileşemleri ve yüzdeleri gaz kromatografik yöntem ile belirlenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDefneen_US
dc.subjectLaurik asiten_US
dc.subjectOleik asiten_US
dc.subjectGaz kromatografisien_US
dc.subjectSabit yağen_US
dc.titleDefne meyvası sabit yağının ekstraksiyonu ve kalitesinin belirlenmesi konusunda analitik çalışmalaren_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageX, 53 y. : resim.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster