dc.contributor.advisor | Öz-Alp, Şan | |
dc.contributor.author | Mutlu, Deniz | |
dc.date.accessioned | 2015-12-04T14:36:11Z | |
dc.date.available | 2015-12-04T14:36:11Z | |
dc.date.issued | 1984 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/8717 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 8533 | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışma altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, işgücü devrinin maliyetlerine ilişkin çalışmalar taranmış ve bu maliyetlerin uygun bir sınıflandırılması yapılmıştır. İkinci bölüm, işgücü devrinin dolaysız maliyetlerinin hesaplanmasını içermektedir. Birinci bölümde yapılan sınıflandırmaya göre, dolaysız maliyetler, Tam Gıda'nın verileri kullanılarak hesaplanmıştır. Üçüncü bölüm dolaylı maliyetlerin bulunmasına yöneliktir. Bu maliyetlerin hesaplanmasının güçlüğü gösterildikten sonra dolaylı maliyetlerin toplam değeri bu bölümde tahmin edilmiştir. Dördüncü bölüm işgücü devrinin faydalarına ilişkindir. Bu bölümde, bu faydaların neler olabileceği tartışılmıştır. Beşinci bölümde, iki ve üçüncü bölümlerde bulunan maliyetlerle dördüncü bölümde bulunan faydalar karşılaştırılmıştır. Sonuç bölümünde çalışmanın genel bir değerlendirmesinin yanısıra, işgücü devri yönetimi için gerek duyulan verilerin neler olduğu konusu da yer almaktadır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | İşgücü devri | en_US |
dc.subject | Maliyet | en_US |
dc.title | Tam Gıda'da işgücü devrinin fayda-maliyet analizi | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Sosyal Bilimler Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | 49 s. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |