dc.contributor.advisor | Şahin, Mehmet, 1943- | |
dc.contributor.author | Ürkel, Vildan | |
dc.date.accessioned | 2015-12-04T14:36:11Z | |
dc.date.available | 2015-12-04T14:36:11Z | |
dc.date.issued | 1990 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/8786 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 7577 | en_US |
dc.description.abstract | Hizmet işletmelerinde işgücü planlaması işletmelerin özelliğinden dolayı farklı bir öneme sahiptir. Bu tür işletmelerde gerek hizmet sunmada gerekse diğer fonksiyonların yerine getirilmesinde geniş ölçüde insangücünden yararlanılır. Bu çalışmanın amacı, işletmelerin amaçlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi için son derece gerekli olan işgücü planlaması konusunda araştırma yapmak ve bir otel işletmesinde işgücü planlamasını uygulayarak işgücü gereksinmelerini belirlemektir. Bu amaçla yapılan çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, işgücü planlamasının tanımı ve amacı, önemi, personel yönetimi içerisindeki yeri ve işgücü planlamasını etkileyen faktörler belirtilmiştir. İkinci bölümde, işgücü planlamasındaki aşamalar ve işgücü planlamasında kullanılan yöntemler hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde, zaman serileri analizi yöntemiyle otelin kar hizmetleri bölümünün işgücü gereksinmesi belirlenmeye çalışılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Otel yönetimi | en_US |
dc.subject | Oteller, lokantalar, vb. | en_US |
dc.subject | Yönetim | en_US |
dc.title | İşgücü planlaması ve dört yıldızlı bir otel işletmesinde uygulama | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Sosyal Bilimler Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | VII, 91 y. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |