Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorŞahin, Mehmet, 1943-
dc.contributor.authorÜrkel, Vildan
dc.date.accessioned2015-12-04T14:36:11Z
dc.date.available2015-12-04T14:36:11Z
dc.date.issued1990
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/8786
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 7577en_US
dc.description.abstractHizmet işletmelerinde işgücü planlaması işletmelerin özelliğinden dolayı farklı bir öneme sahiptir. Bu tür işletmelerde gerek hizmet sunmada gerekse diğer fonksiyonların yerine getirilmesinde geniş ölçüde insangücünden yararlanılır. Bu çalışmanın amacı, işletmelerin amaçlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi için son derece gerekli olan işgücü planlaması konusunda araştırma yapmak ve bir otel işletmesinde işgücü planlamasını uygulayarak işgücü gereksinmelerini belirlemektir. Bu amaçla yapılan çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, işgücü planlamasının tanımı ve amacı, önemi, personel yönetimi içerisindeki yeri ve işgücü planlamasını etkileyen faktörler belirtilmiştir. İkinci bölümde, işgücü planlamasındaki aşamalar ve işgücü planlamasında kullanılan yöntemler hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde, zaman serileri analizi yöntemiyle otelin kar hizmetleri bölümünün işgücü gereksinmesi belirlenmeye çalışılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtel yönetimien_US
dc.subjectOteller, lokantalar, vb.en_US
dc.subjectYönetimen_US
dc.titleİşgücü planlaması ve dört yıldızlı bir otel işletmesinde uygulamaen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageVII, 91 y.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster