dc.contributor.advisor | Timur, Necdet | |
dc.contributor.author | Derya, Tuba | |
dc.date.accessioned | 2015-12-04T14:36:11Z | |
dc.date.available | 2015-12-04T14:36:11Z | |
dc.date.issued | 2003 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/9225 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 173584 | en_US |
dc.description.abstract | Türk yemeklerimiz, Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerdeki çeşitlilik, uzun bir tarihsel süreç boyunca birbirinden farklı birçok kültürle yaşanan etkileşim, Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorluklarının saraylarında gelişen yeni tatlar gibi sebeplerle çok zengin bir çeşide sahiptir. Ülkemizde Türk Yemekleri ele alındığında hızlı sanayileşme ve kentleşme, batı kültürüne açılma, kadının çalışma yaşamına girmesi, turizmin gelişmesi ve fast-food akımı gibi nedenlerle yemek kültürümüzün unutulmaya başlandığı görülmektedir. Geleneksel Türk Mutfağı yemekleriyle hizmet veren restoranların yaptıkları hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti, reklam, halkla ilişkiler, kişisel satış, kullandıkları mönü, servis ve fiyatlama gibi çalışmalar Türk Mutfağının unutulmaması için çok önemlidir. Bu araştırmada; Geleneksel Türk Mutfağının unutulmaması için Türk Yemekleri sunan restoran işletmelerinin çağdaş pazarlama tekniklerine göre yapmaları gerekenler konusunda önerilerde bulunulmuş ve de Türk yemeği sunan bir lokantada uygulama yapılmıştır.Birinci bölümde mutfak kültürünün ortaya çıkması ve tarihsel gelişiminin nasıl olduğundan, Türk mutfağının tarihsel gelişiminden ve genel olarak özelliklerinin neler olduğundan ve Türk mutfağının değişim nedenlerinden bahsedilmiştir. İkinci bölümde ise restoranların tarihsel gelişiminden, çeşitlerinden, yasal sınıflandırılmasından bahsedilerek, Türk yemeği sunan restoranların çağdaş pazarlama anlayışına göre Türk mutfağının gelişmesi ve yayılması için yapmaları gereken çalışmalardan bahsedilmiştir. Son bölümde ise Türk yemekleri sunan bir lokantada uygulama yapılarak, çağdaş pazarlama anlayışına göre yaptıkları çalışmalardan bahsedilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Oteller, lokantalar, vb. -- Pazarlama | en_US |
dc.subject | Yemek servisi -- Pazarlama | en_US |
dc.subject | Türk mutfağı | en_US |
dc.title | Türk yemekleri sunan restoranlarda çağdaş pazarlama anlayışı | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Sosyal Bilimler Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | XIV, 154 y. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |