Başlık için Turizm İşletmeciliği listeleme
Toplam kayıt 165, listelenen: 137-156
-
Turizmde havaalanlarının önemi ve havaalanlarında yaşanan temel problemler : kapı ataması problemi ve Atatürk Hava Limanı dış hatlar terminali
(Anadolu Üniversitesi, 2009)Turizm endüstrisinin en önemli bileşenlerinden hava ulaştırması, karmaşık pek çok sistemi içinde barındırmaktadır. Bu sistemlerden biri de havaalanlarıdır. Uçuş operasyonlarının gerek hava gerekse kara tarafının kontrol ... -
Turizmde kırılganlık ile rezilyans kapasitesi ilişkisi : farklı turizm işletmelerinde karşılaştırmalı bir analiz
(Anadolu Üniversitesi, 2017)Turizm işletmeleri, kriz ve olumsuz çevresel koşulların yarattığı baskılar karşısında yüksek derecede duyarlılık göstermekte ve bu durum işletmelerde kırılganlıklara yol açarak operasyonlarını sürdürmelerini zorlaştırmaktadır. ... -
Turizmde tüketici davranışı ve tatil yeri seçimine yönelik bir anket çalışması
(Anadolu Üniversitesi, 1999)Tüketici davranışını açıklamak konusunda ortaya atılan modellerdeki ortak varsayım, tüketici davranışına etki eden bir takım değişkenlerin olduğu ve bu değişkenlerin ortak noktalarının bulunduğudur. Genellikle tüketici ... -
Tüketicilerin restoran tercihlerinde fiziksel kanıtların rolünün incelenmesi üzerine nitel bir araştırma
(Anadolu Üniversitesi, 2015)Restoran işletmelerinin tüketicilere farklı deneyimler yaşatma amacıyla fiziksel kanıtlara önem vermeye başlaması sonucunda fiziksel kanıtlar pek çok bilim dalı için önemli bir çalışma alanı haline gelmiştir. Bu araştırmada; ... -
Tüplü dalış turizmine katılan turistlerin güdüleri ve ilgilenimleri : Türkiye üzerine bir araştırma
(Anadolu Üniversitesi, 2015)Türkiye'nin ılıman kuşakta yer alması ve üç tarafının denizlerle çevrili olması, tüplü dalış etkinliğini ülke turizminin önemli bir bileşeni haline getirmiştir. Bu araştırma, Türkiye'de tüplü dalış etkinliğine katılan ... -
Türk mutfağının gelişiminde gurmelerin rolü üzerine bir çalışma
(Anadolu Üniversitesi, 2014)Türk mutfağı kültür çalışmaları içinde farklı bakış açılarıyla değerlendirilen önemli bir kültür unsurudur. Sosyo-kültürel olarak çok zengin ve çeşitli bir yapıya sahip olan Türk mutfağı, son yıllarda birçok araştırmaya ... -
Türk yemeklerinin Çinli turistlerin memnuniyeti ve tekrar ziyaret etme niyeti üzerine etkisi
(Anadolu Üniversitesi, 2017)Yeme ve içme bir destinasyondaki turistler için zorunlu faaliyetler olduğundan turizm ve gastronomi, birbiriyle örtüşen ve birbirinden ayrılması neredeyse imkansız kavramlar olarak kabul edilmektedir. Ülkelerin yerel ... -
Türkiye'de demir yolu ulaştırması alanında politika ve planlar ile bilimsel yayınlar arasındaki ilişki
(Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi, 2018)Ulaştırma, bölgesel kalkınmayı hızlandıran, nüfus hareketliliğini arttıran, toplumsal gelişimi ve turizm gelişimini olumlu yönde etkileyen ve bireylerin ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı olan bir sektördür. Ulaştırma ... -
Türkiye'de kış turizmi destinasyonlarının rekabetçi konumlandırması
(Anadolu Üniversitesi, 2016)Bu çalışma, Türkiye'nin önde gelen beş kış turizmi destinasyonunun (Erciyes, Kartalkaya, Kartepe, Palandöken, Uludağ), rekabetçi konumlarının ve rekabetçi üstünlük alanlarının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. ... -
Türkiye'de turizm pazarlaması alanyazınının gelişim süreci (1990-2012)
(Anadolu Üniversitesi, 2013)Turizm pazarlaması alanı, Türkiye?de turizm konulu akademik çalışmalar içinde önemli bir yere sahiptir. Türkiye?deki turizm pazarlaması alanyazınının 1990-2012 yılları arasında geçirmiş olduğu değişimin belirlenmesinin ... -
Türkiye'de turizmin seçilmiş makroiktisadi değişkenlerle ilişkilerinin ekonometrik analizi
(Anadolu Üniversitesi, 2017)Türkiye'de turizm talebi ile uluslararası ticaret, diğer sektörlere ait faaliyet gelirleri ile istihdam ve enflasyon arasındaki ilişkilerin analiz edildiği bu tez üç makaleden oluşmaktadır. Birinci makalede uluslararası ... -
Türkiye'de yazılı medyada sokak lezzetleri
(Anadolu Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)İnsanoğlunun temel ihtiyaçlarından olan yeme içme ihtiyacı çevresel ve kültürel faktörlerden etkilenmektedir. Yeme içme ihtiyacını giderme şekli insanlara, bölgelere, kültürlere ve ülkelere göre çeşitlilik göstermektedir. ... -
Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki konaklama işletmelerinde bilgi teknolojileri kullanımı
(Anadolu Üniversitesi, 2003)Gelişen bilgi teknolojileri, işletmelerde hizmet üretim süreçlerinin etkinleştirilmesinin yanında, üretilen mal ve hizmetlerin potansiyel tüketicilere tanıtılması ve pazarlanmasında da önemli bir araç konumuna gelmiştir. ... -
Türkiye'deki seyahat acentalarının veri tabanlı ve ilişkisel pazarlama yaklaşımlarıyla müşteri sadakati oluşturması üzerine bir durum değerlendirmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2016)Bilişim teknolojilerinin hızlı bir biçimde gelişmesiyle birlikte işletmeler, müşterileriyle ilgili olarak topladıkları bilgileri eskiye nazaran çok daha kolay bir şekilde depolamakta ve bu bilgilerden yararlanarak mevcut ... -
Türkiye'nin iktisat ve turizm politikaları ilişkisi
(Anadolu Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Ülkelerin çeşitli amaçlar doğrultusunda aldığı ekonomik ve politik kararların karşılıklı etkileşimi, maliye ve para politikaları kapsamında yapılan düzenlemeler tüm iktisadi alanlarda olduğu gibi turizm endüstrisi üzerinde ... -
Türkiye’de açık ve uzaktan öğrenme sistemlerinde sürdürülebilir risk zekası oluşturma önerisi
(Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Bu araştırmada Risk Zekâsının Açık ve Uzaktan Öğrenme sistemlerinde oluşturulmasına yönelik bir araştırma yapılması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda ise Açık ve Uzaktan Öğrenme Kurumlarında uygulanabilir bir Risk ... -
Uluslararası doğrudan yabancı sermaye turizm yatırımları ve OLI Paradigmasının yansımaları
(Anadolu Üniversitesi, 2005)Gelişmekte olan ülke ekonomilerinde sermaye ve girişimci kapasitesinin sınırlı miktarda olması sebebiyle, devlet yönetimleri yatırımda öncelikli sektör veya sektörler belirleyerek, yabancı sermaye yatırımlarını ülkelerine ... -
A ve B Kişilik Tiplerinin Boş Zaman Davranışlarının Kıyaslanması
(2017)Bu çalışma, A ve B kişilik tiplerinin boş zaman davranışlarının kıyaslanmasını amaçlamaktadır. Çalışma kapsamında A ve B kişilik tiplerinin hangi güdülerle boş zaman aktivitelerine yöneldiği ve hangi boş zaman aktivitelerini ... -
A ve B kişilik tiplerinin boş zaman davranışlarının kıyaslanması
(Anadolu Üniversitesi, 2016)Bireylerin boş zaman aktivite tercihlerini ve boş zaman aktivitelerine katılım amacını etkileyen unsurlardan biri, bireylerin sahip olduğu kişilik özellikleridir. Bireylerin kişilikleri göz önüne alındığında, kişisel ... -
Web tabanlı seyahat aracılarından tatil satın almada algılanan riskler ve risk azaltyma stratejilerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi, 2018)Bu araştırmanın temel amacı; turistlerin web tabanlı seyahat aracılarından tatil satın alımında algıladıkları riskleri ve risk azaltma stratejilerini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda araştırmanın verileri, Eskişehir ...