Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÖzel, Çağıl Hale
dc.date.accessioned2020-06-22T08:45:05Z
dc.date.available2020-06-22T08:45:05Z
dc.date.issued2018en_US
dc.date.submitted2018
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/23428
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı gastronomi deneyimi, gastronomi motivasyonu, destinasyon tatmini ve destinasyon marka denkliği arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bunun yanısıra gastronomi motivasyonu ve destinasyon tatmin değişkenlerinin gastronomi deneyimi ile destinasyon marka denkliği ilişkisinde aracı etkileri ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu doğrultuda önerilen kuramsal modelin test edilmesi için öncelikle gastronomi deneyimine yönelik ölçek geliştirme ve destinasyon marka denkliğine ilişkin ölçek uyarlama çalışması yapılmıştır. Ölçek geliştirme süreci sonunda güvenilir ve geçerliği sağlanmış gastronomi deneyimi ve destinasyon marka denkliği ölçekleri elde edilmiştir. Yapısal modelin test edilmesi için 2018 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Gaziantep'i ziyaret eden yerli ziyaretçilerden 600 anket toplanmıştır. Elde edilen veriler SPSS 22.0 ve LİSREL 8.80 aracılığıyla analiz edilmiştir. Kuramsal modelde yer alan değişkenler arasındaki neden sonuç ilişkileri yapısal eşitlik modellemesi tekniğiyle test edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda elde edilen bulgulara göre gastronomi deneyimi ile destinasyon tatmini arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunmazken, gastronomi deneyimi, gastronomi motivasyonu ve destinasyon marka denkliği arasında anlamlı ve pozitif yönlü ilişkilerin olduğu saptanmıştır. Ayrıca gastronomi deneyimi ile destinasyon marka denkliği ilişkisinde gastronomi motivasyonunun kısmi aracılık rolünün olduğu saptanmıştır. Araştırma sonucunda ulaşılan sonuçların alanyazına yönelik teorik katkılarına yer verilmiş ve destinasyon yöneticilerine ve paydaşlarına uygulamaya dönük önerilerde bulunulmuştur.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTez (doktora) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectGastronomi Motivasyonuen_US
dc.subjectGaziantepen_US
dc.titleGastronomi deneyimi, gastronomi motivasyonu, destinasyon tatmini ve destinasyon marka denkliği ilişkisi : Gaziantep örneğien_US
dc.typedoctoralThesisen_US
dc.contributor.departmentAnadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Ababilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.contributor.institutionauthorKodaş, Davut


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster