dc.contributor.advisor | Aydın, Davut | |
dc.contributor.author | Öney, Hüseyin | |
dc.date.accessioned | 2015-04-29T16:21:50Z | |
dc.date.available | 2015-04-29T16:21:50Z | |
dc.date.issued | 1998 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/2836 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 132937 | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada ''Ücret Yönetimi ve Uygulaması'' bir hizmet sektörü olan otel işletmeleri bazında ele alınmıştır. Birinci bölümde ücret kavramı ücret teorileri, güdüleme teorileri ve ücret ilişkisi anlatılmıştır. İkinci bölümde ; ücret yönetimi ilke ve politikaları anlatılmış otel işletmelerinde ücrete etki eden faktörler ve işletme dışı, işletme içi ücrete etki eden faktörler anlatılmaktadır. Üçüncü bölümde ; İkinci bölümde anlatılan ve ücret oluşumuna etki eden faktörlerin analizi sonucu işletme ücret yapısının kurulması, ücretleme, ücret sistemleri ve otellerde uygulanan ücret sistemleri anlatılmaktadır. Dördüncü bölümde teori kısmında anlatılanlarla ilgili olarak İstanbulda'ki beş yıldızlı otellerde yapılan anketle ilgili veriler ve bulgular yer almaktadır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ücret yönetimi | en_US |
dc.subject | Oteller, lokantalar, vb. -- Personel -- Ücretler, vb. | en_US |
dc.title | Otel işletmelerinde ücret yönetimi ve İstanbul'daki beş yıldızlı otellerde uygulama | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Sosyal Bilimler Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | X, 107 y. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |