dc.contributor.advisor | Dirimtekin, Halil | |
dc.contributor.author | Önkal, Zehra | |
dc.date.accessioned | 2013-01-21T10:53:23Z | |
dc.date.available | 2013-01-21T10:53:23Z | |
dc.date.issued | 1991 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/7999 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 12230 | en_US |
dc.description.abstract | Dünya üzerinde yaşayan insanların gıda maddelerinden en önemlisi şüphesiz ki, buğday olmaktadır. İnsan ihtiyaçlarının başında gelen buğdayın ekonomideki yeri büyüktür. Ekonomik açıdan buğdayın çeşitlerine göre kullanım alanlarının geniş olması ve büyük kitleleri ilgilendirmesi yönünden de önemli olmaktadır. Bu nedenlerle, buğday ve arpa üretiminin ve tüketiminin Türkiye'de özel likle bölgemizdeki durumunu belirtmek için inceleme konusu olarak seçilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Tarım -- Ekonomik yönler | en_US |
dc.subject | Tarım | en_US |
dc.subject | Buğday | en_US |
dc.subject | Arpa | en_US |
dc.title | Türkiye tarım ekonomisinde buğday ve arpanın önemi ve Eskişehir uygulaması | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Sosyal Bilimler Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | X, 125, IV y. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |